Palatul din centrul oraşului Buzău, cea mai impunătoare și reprezentativă construcţie din Regatul Ţării Româneşti, supremaţie care a durat până în 1918, este un ,,mic turn Eiffel”. Este părerea primarului Constantin Toma, care susține că impunătoarea clădire trebuie consolidată, deoarece există pericolul prăbuşirii în cazul unui cutremur de mare intensitate.
Despre reabilitarea Palatului Comunal s-a vorbit, pentru prima dată, în urmă cu aproape 4 ani, dar consolidarea a fost amânată până la darea în folosință a clădirii fostului Bazar unde își au birourile mai multe instituții subordonate administrației locale. Ulterior s-a pus problema proiectului tehnic, care, de asemenea, este în așteptare. Odată cu finalizarea acestui proiect va urma o etapă și mai dificilă pentru reprezentanții Primăriei Buzău: găsirea unei surse de finanțare.
Autoritățile buzoiene intenționează să debranșeze Palatul Comunal de la rețeaua de termoficare a orașului și să-i monteze o centrală termică proprie. Palatul Comunal a fost construit între 1899 si 1903 la comanda primarului de la acea vreme, Nicu Constantinescu. Proiectul a fost realizat de Alexandru Săvulescu, iar clădirea din centrul Buzăului a fost inaugurată în 1903, prezenta regelui Carol I și a principelui Ferdinand.
Măreţia Palatului Comunal din Buzău le-a atras atenţia și militarilor germani care se retrăgeau din Moldova, din calea sovieticilor. Clădirea-emblemă a buzoienilor apare într-un documentar filmat în 1944, de operatori ai Armatei Germane. Secvenţa nu durează decât 11 secunde însă acestea sunt printre puţinele cadre în mişcare unde apare Palatul Comunal, pe vremea războiului.